ALCOHOL/DRUGS

Training Alcohol & Drugs

Snel acute problemen met alcohol en drugs verhelpen

In toenemende mate krijgt de eerstehulpverlener te maken met overmatig gebruik van alcohol en drugs. Niet alleen tijdens hulpverlening op evenementen, maar ook steeds vaker tijdens uitgaan en in zijn of haar directe omgeving.

Alcohol- en druggebruik kan problematische vormen aannemen en leiden tot ernstige verstoringen in de gezondheid van het slachtoffer. In het nieuws is steeds vaker aandacht voor alcoholmisgebruik op jongere leeftijd en nieuwe gewoonten zoals ‘bingedrinking’ of ‘comazuipen’. Met name op jonge leeftijd kunnen de gevolgen van alcohol- en druggebruik voor de ontwikkeling van de jongvolwassenen ernstig zijn.

Snel en verantwoord reageren in geval van een alcohol- of drugsincident kan levens redden. Als hulpverlener moet je dan ook weten hoe te handelen bij dergelijke incidenten. Horecamedewerkers, politiefunctionarissen, ambulancepersoneel, huisartsen en verplegers en met name ook hulpverleners op evenementen zijn voorbeelden van personen die te maken kunnen krijgen met de gevolgen van overmatig drank- en drugsgebruik.

‘’Een heel betrokken instructrice met veel beroepservaring. Dit neemt ze mee in de cursus die in een ontspannen sfeer plaatsvindt.’’

Een training van Sabine Niewold

Een veiligheidstraining kun je in vele soorten en maten krijgen. Inhoudelijk zal er niet veel anders zijn bij iemand anders. Maar waarom dan tóch jouw training bij mij volgen?

  • Je kunt je training of workshop in kleine groepen volgen
  • Er is altijd ruimte voor humor
  • Ik geef altijd een beetje extra
  • Persoonlijke aandacht
  • Kwaliteit staat voorop
  • Ik denk met je mee en pas de training aan op jouw specifieke situatie
Vraag meer informatie aan over mijn trainingen
Nu aanvragen
Training Alcohol & Drugs
De training Alcohol & Drugs wordt afgesloten met een examen. Maar voordat je aan een examen kunt deelnemen, zijn er een aantal toelatingseisen. Zo moet jij minimaal 18 jaar zijn en al geldige diploma’s hebben voor EHBO, Reanimatie/AED en fysiek en mentaal over een goede conditie beschikken.
Boek training
Herhaling training Alcohol & Drugs
In één dag kun jij je bijscholen om jouw vaardigheden op peil te houden!
Boek herhaling